2010. november 16., kedd

Candida gomba fertőzést okozhat.

5 dolog,amiről nem is gondolnád,hogy Candida gomba fertőzést okozhat.


Allergia:
Például,ha nem tudod,hogy allergiás vagy,mert a panaszaid csak egy kis fejfájás,viszketés és levertség.Különösebben nem súlyos,de szervezetedet így is kiteszed a candida gomba fertőzés veszélyeinek.Ha az allergén pl. nikkel,az a nyálkahártyát és a bőrt ingerli,és a gyulladásos területeken megtelepedhetnek az élesztőgombák.


Kapkodó táplálkozás:

Ha az ételt kapkodva nyeled le,az kevéssé keveredik az emésztőnedvvel és ennek következtében,emésztési problémák léphetnek fel.Ez egy újabb dolog,ami hajlamosít a Candida gomba fertőzésre.


Cigarettafüst:

A vérellátást a nikotin rontja,így a szájban nagyobb a fogínygyulladás kialakulásának a kockázata.A cigarettafüstben lévő méreganyagok károsítják a száj- és bélflórát.Így az emésztőrendszerben megkönnyíti az élesztőgombák elszaporodását.


A túlzásba vitt higiénia:

A túl gyakori tusolás és fürdés károsítja a bőr savköpenyét és így nem tudja kivédeni az élesztőgombák és kórokozók támadását.

Cukorbetegség:

Ha túl sok cukor van a beteg vérében,akkor különösen fogékony a Candida gomba fertőzés ellen.Nagyon fontos,hogy ha megállapították nálad a cukor betegséget,hogy kiegyensúlyozottan táplálkozz,és a vércukor szinted ne ingadozzon.Nincsenek megjegyzések: